GALERIE

DANIELLA WESSELING

Nederlands-Portugese afkomst, 1978


Daniëlla maakt in haar schilderijen een werkelijkheid zichtbaar waarin tegenstellingen bij elkaar worden gebracht. Ze zoekt naar een volgende dimensie.


In haar werk wil ze iets dat ongrijpbaar lijkt, maar wel voelbaar is zichtbaar maken. 

Ze is op zoek naar de grote verhalen in de afgesleten, ‘platte’ beelden die ons omringen. In de clichés en platitudes van de afgebeelde fotomodellen en politieke leiders schuilt een verlangen naar bezieling.

De transparante lagen waarin ze schildert laten kwetsbaarheid en ongrijpbaarheid  zien.


De lege ruimte in het doek gaat meewerken in de schilderijen.

Die leegte vult de kijker als vanzelf in. Er ontstaat een gedeelde – onzichtbare- realiteit.

GERT BULLÉE, Meesterglasblazer

Leerdam, 1970

 

Geboren in 1970 in de glasstad Leerdam (Nederland) kwam Gert Bullée op zeer jonge leeftijd al in aanraking met glaskunst. Sindsdien was het zijn droom om glasblazer te worden.  Op zijn 17e  begon hij zijn carrière als leerling glasblazer bij Royal Leerdam Crystal. Volgens het oude gilde systeem werd hij opgeleid van leerling via glasblazer tot meesterglasblazer.

 

Hij was gastdocent op de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam en de Design Academy in Eindhoven en in het Museum voor Schone Kunsten in Gent gaf hij presentaties glasblazen tijdens de Gentse feesten.

 

Sinds oktober 2009 werkt hij op freelance basis in verschillende glasstudio's (o.a. in Het Glascentrum Leerdam, Het Glazen huis in Lommel, Van Tetterode en Vrij Glas.
 

Margreth Mijsbergh

MARGRET MIJSBERGH

Beeldend kunstenaarSfeer, beweging en verstilling zijn belangrijke waarden in mijn werk.


Ik maak forse schilderijen met veel blauw, rood of geel. Primaire kleuren zijn altijd het uitgangspunt voor mijn werk. Ze worden gecombineerd met warme aardkleuren. Ik wil met de schilderijen sfeer oproepen en het moet mensen aanzetten tot eigen gedachten. Ze moeten hun eigen verhaal in het schilderij kunnen leggen. Ik werk steeds meer met abstracte thema's. Omdat het verhaal daardoor sterker wordt.


De aanleiding voor een schilderij of serie is vaak concreet. Een concert, mensen op straat en een landschap zijn verhaallijnen voor een compositie.

TESSA DROOG

keramist


In haar werk wordt zij geïnspireerd door de natuur en de ‘onzichtbare’ wereld van micro-organismen, schimmels en koralen. De oneindige cyclus van de natuur - groei, bloei en verval - worden op haar eigen kenmerkende manier vertaald in abstracte sculpturen.

Met haar werk nodigt zij mensen uit ‘een beetje verder te kijken’ door iets extra’s toe te voegen zoals structuren, sporen, een interessant binnenwerk, of juist ergens wat weg te laten.

Tessa werkt met verschillende kleisoorten en porselein. Naast haar objecten maakt zij ook sieraden van porselein, een kleine collectie gebruiksgoed en bijzondere urnen en gedenkmonumenten. Ook werkt zij in opdracht.


Tessa Droog heeft haar opleiding gevolgd aan de keramiekopleiding SBB in Gouda. Daarna heeft zij zich 2 jaar gespecialiseerd in handvormen en het zelf samenstellen van glazuren. Zij is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten en Westlands kunstenaarscollectief WIT.


HELENA NASCIMENTO

Lissabon, Portugal


Eind jaren 80 is Helena Nascimento naar Nederland gekomen.

Op jonge leeftijd had Helena al interesse in alle vormen van kunst.

Ze was 19 jaar toen haar eerste werk werd verkocht, in Portugal.


Na het volgen van de kunstopleiding in Nederland, werd ze behalve in Amsterdam, Heemstede en andere Nederlandse plaatsen, ook gevraagd om in Frankrijk en Italië te exposeren.


De werkstijl van Helena Nascimento is niet in een hokje te plaatsen, ze gebruikt een combinatie van materialen om een afbeelding te creëren, Mix Media genoemd.


Helena: "Voor mij kan een stukje stof uit India, een foto of een antiek gescheurd papier een enorme waarde hebben. Ik schilder alles dat ver van de realiteit is, dit omdat de realiteit niet altijd is wat ik wil zien."

CHUNG-HSI HAN

Den Haag, 1958


Vanaf jonge leeftijd voelde Chung zich vooral thuis in de natuur. Pas nadat hij als hangbruggenbouwer voor viereneenhalf jaar in afgelegen gebieden van Nepal heeft gewerkt, waarin hij dagen moest lopen, besluit hij iets met dat gevoel voor ontzag en liefde voor de natuur te doen.


Op zijn vijfendertigste begint hij de avondopleiding aan de kunstacademie en na succesvolle afronding twintig jaar geleden exposeert hij regelmatig. Hij ontving een basisstipendium van FVBK op grond van de kwaliteit van zijn werk. Zowel het landschap als het mysterie van de natuur zijn nog steeds de drijfveren in zowel zijn tekeningen als zijn schilderijen.MARIËL VAN SCHRAVENDIJK

Beeldend kunstenaar

 

Mariël diept haar thema familie(portretten) uit met foto’s van eigen ruimtelijk werk.


Het werk is gebaseerd op een eigen beleving van verleden, heden en toekomst. Hiermee geeft ze vorm aan emoties, vreugde en verdriet en de gevolgen daarvan in de verhoudingen tussen familieleden. De relaties, structuren en lijnen van families lopen in een soort oneindigheid achter ons de geschiedenis in, maar ook -in eenzelfde oneindigheid- de toekomst in.


In haar huidige werk onderzoekt Mariël hoe ze vorm kan geven aan die oneindigheid, lijnen en structuren.


In de foto’s laat ze ook reflecties en schaduwen ervan zien; wat zien we eigenlijk echt?

OVER NOORDERMEER KUNST


Noordermeer Kunst taxeert, enthousiasmeert, koopt, verkoopt en bemiddelt met passie in alles wat met kunst te maken heeft.


Onze norm is dat alles wat wordt aangeboden authentiek dient te zijn, de herkomst bekend hoort te zijn en dat het object in goede staat verkeert.

CONTACT


T.  0031 (0)6 31 79 69 59

E.  info@noordermeer-kunst.nl

info@noordermeer-kunst.nl


KvK   nr. 64535770

Copyright 2019 bij Noordermeer Kunst  All rights reserved